Pestanyes

dimecres, 20 de març del 2013

Porc amb salsa dolça de fruites i cardamom

Avui m'he inventat una recepta amb les coses que tenia a la nevara i en llauna, i ha resultat un plat molt bo, així que la comparteixo amb vosaltres per si us animeu a provar-la! 

INGREDIENTS:

- Llom de porc o llonza, també es podria fer amb vedella suposo.
- 1 llauna de prèssec en almívar
- 1 llauna de pera en almívar
- groselles fresques
- canyella en pols
- cardamom en pols
- mantega
- sal i pebre
- (si teniu Amaretto o licor dolç similar..)


La carn:

He posat els talls de porc filetejats, amb sal i pebre en una plata de vidre untada de mantega. 

Una mica de líquid de la pera en almívar per sobre els talls de carn, i directe al forn.

La salsa:

L'he fet en una paella, trossejant els prèssecs i la pera, tirant-hi també les groselles, i fregint-ho una miqueta amb mantega. Hi he tirat 1/3 part de l'almívar de la pera i 1/3 part del dels prèssecs. 

Ja cap al final, hi he tirat un polsim de canyella i de cardamom, més cardamom que canyella per a fer-ho més a l'estil "suec" i un rajolí d'Amaretto, ho he deixat fent xup-xup un rato i llest!

Per a menjar el plat bàsicament es tracta de tirar la salsa per sobre el porc ja que a vegades la carn de porc queda una mica seca.. i el gust del cardamom amb les fruites queda molt bé. 

Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada